Celtyckie Wiśniowe, Ciemne, Miodowe to piwa dolnej fermentacji, powstające z dwóch odmian słodu jęczmiennego, odmiany jasnej pilzneńskiej oraz ciemnej karmelowej. Do uzyskania delikatnej goryczy w piwie, użyto chmielu goryczkowego odmiana Marynka a dla uzyskania aromatów chmielowych pod koniec procesu gotowania brzeczki piwnej dodano chmielów aromatycznych Sybilla. Warka została uzyskana metodą zacierania infuzyjnego, jest to metoda tradycyjna często stosowana w browarnictwie domowym oraz w małych browarach.
Druidzi powiadają, że prawdziwa moc pochodzi z trzech źródeł. A pierwszym źródłem są prastare gaje, w których skupia się energia, mająca swe korzenie w ziemi i we wszelkich roślinach z niej wychodzących i we wszelkiej zwierzynie, skrywającej się wśród nich. A drugim źródłem są Kurhany, w których drzemie potężna siła przodków. A trzecim źródłem jest piwo Celtyckie, w którym zamknięta została moc pierwszego i drugiego źródła. Jego smak zapamiętasz, jako dotyk nocy wśród cisów wielkiego gaju. Napełni Cię mocą prastarych bóstw i sprawi, że przejrzysz oczyma swej duszy. Jest w nim bowiem zarówno gorycz, jak i słodycz, pragnienie i spełnienie, miecz oraz pieśń…
Dla spragnionych tajemnicy.